A sakál napja

Címkék: A sakál napja

2013.11.15. 12:54

Egy földalatti félkatonai szervezet merényletet tervez a francia elnök ellen, tiltakozásul az algériai háborúban játszott szerepe miatt. A profi testőrség által kiemelten védett De Gaulle meggyilkolása lehetetlen feladatnak tűnik, de akad egy bérgyilkos, aki ennek ellenére vállalja a munkát. A titokzatos Sakált senki nem látta még, igazi személyazonosságát senki nem ismeri. A rendőrség informátorainak köszönhetően időben tudomást szerez a tervezett merényletről. Az egyik legmegszállottabb nyomozót, Lebelt állítják rá az ügyre. Versenyfutás kezdődik az idővel. Miközben Lebel lényegtelennek tűnő, apró nyomok segítségével próbálja megfejteni, mire készül a Sakál és kit is üldöznek egyáltalán, addig a gyilkos szokásos precizitásával tervezi a rajtaütés pillanatát.

rendező: Fred Zinnemann
író: Frederick Forsyth
forgatókönyvíró: Kenneth Ross
zeneszerző: Georges Delerue
operatőr: Jean Tournier
jelmeztervező: Joan Bridge, Rosine Delamare, Elizabeth Haffenden
producer: John Woolf
vágó: Ralph Kemplen

szereplő(k): 
Terence Alexander (Lloyd)
Edward Fox (Sakál)
Michael Lonsdale (Lebel nyomozó)
Michel Auclair (Rolland ezredes)
Cyril Cusack (Gunsmith)
Maurice Denham (Colbert tábornok)
Derek Jacobi (Caron)
Delphine Seyrig (Colette)
Alan Badel (Miniszter)

Forrás : port.hu


A Sakál napja (eredeti cím: The Day of the Jackal / Chacal) 1973-ban bemutatott színes, angol–francia politikai thriller. Fred Zinnemann filmje Frederick Forsyth 1971-ben megjelent bestsellerje alapján készült, melyet magyar nyelven is többször kiadtak.

Teljes cikk : hu.wikipedia.org

Film nézéshez Kattintson ide >>>


Get paid to share your links!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakonlinefilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr835635429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása